Súd zamietol žalobu proti americkej speváčke Madonne

22.11.2012 Celý región

Petrohrad 22. novembra (TASR) - Ruský súd dnes zamietol žalobu, ktorá žiadala milióny dolárov odškodného od americkej popovej speváčky Madonny za údajné spôsobenie traumy neplnoletým osobám, keď na koncerte v ruskom meste Petrohrad podporila práva homosexuálov. Správu priniesla tlačová agentúra Associated Press (AP).

Vo februári petrohradskí mestskí poslanci schválili legislatívu, na základe ktorej je podpora homosexuality pred nedospelými osobami protizákonná. O šesť mesiacov svetoznáma speváčka kritizovala tento zákon na internetovej sociálnej sieti Facebook a potom na pódiu počas koncertu v Petrohrade, kde medzi fanúšikmi boli aj 12-ročné deti, obhajovala práva homosexuálov.

Súd v Petrohrade dnes zamietol žalobu Odborovej organizácie ruských občanov a vyplatenie odškodného 333 miliónov rubľov (8,3 milióna eur), ktoré žiadala od speváčky za to, že údajne vystavila neplnoletých "homosexuálnej propagande".

Madonna sa na súdnom procese osobne nezúčastnila a jej hovorkyňa Liz Rosenbergová dnes uviedla, že hviezda nebude záležitosť komentovať.
 

Vyberte región